Waarom een animatie voor jouw onderneming essentieel is

Één beeld zegt meer dan duizend woorden. Echt waar?!

By NICK

Als bedrijf heb je verschillende manieren om jouw producten of diensten te promoten en kan het dus soms lastig zijn om de beste manier te vinden. Om je een beetje te helpen hebben wij een ontzettend effectieve marketing voor je uitgelicht, namelijk het animatiefilmpje.

Wat is een animatiefilmpje?

Het concept animatie kende je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat dit de ultieme marketingtool is? Een goede manier om animatie te gebruiken voor jouw onderneming is door een uitleganimatie te laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld een animatie maken over de producten of de diensten die jouw onderneming aanbieden. Deze animatie kun je vervolgens delen op alle social media van jouw onderneming.

Één beeld zegt meer dan duizend woorden. Echt waar?!’

Waarom is een animatie zo’n goed idee?

Je vraagt je misschien af waarom juist animatie de beste manier van marketing is, er zijn zoveel mogelijkheden. Als eerste kun je een goedkope animatievideo laten maken, het hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Als je een normaal promotiefilmpje wilt maken moet je mensen inhuren, een locatie regelen en alles nog bewerken. Dit kost veel meer moeite en geld dan goedkoop een animatievideo laten maken.
Hiernaast trekt een animatiefilmpje wel veel meer aandacht dan een post op social media met alleen een plaatje of alleen maar tekst. Als je een animatiefilmpje voorbij ziet komen op je tijdlijn dan blijf je hier langer bij hangen dan een lap tekst waardoor jouw aandacht wordt getrokken door deze onderneming. Ook is in de wereld van animatie natuurlijk alles mogelijk en kun je de visie in jouw hoofd dus perfect tot leven wekken.

Uitleg animatie is vrolijk voor marketing

Als laatste is een uitleg animatiefilmpje ook heel vrolijk en een minder serieuze manier van marketing. Door jouw onderneming als minder serieus op te stellen zullen klanten zich sneller persoonlijk verbonden voelen waardoor ze loyaler zullen zijn aan jouw diensten of producten.
Zoals je ziet is een animatiefilmpje maken een goede investering qua marketing voor jouw bedrijf. Het hoeft helemaal niet duur te zijn maar je kunt het wel opnieuw blijven gebruiken en het trekt veel aandacht.