Goedkoop animatievideo laten maken

Hoe kun je een goedkoop animatievideo laten maken?

By NICK

Beeld voor beeld, de animatie als boodschapper

Hoewel animatie al een poosje bestaat, is door de komst van de computer dit proces van beeld en geluid bijzonder interessant geworden. Het groeit dan ook bijna dagelijks in populariteit.
Kennen we animatie vooral van de tekenfilms die vooral onze kinderen al sinds de twintiger jaren van de vorige eeuw vermaken, tegenwoordig kent het een veel breder gebruiksgebied.
Animatie betekent eigenlijk ‘activering’ en deze wijze van communicatie is dan ook uitstekend geschikt om een boodschap over te brengen, te ‘activeren’ dus.

Animatie betekent eigenlijk ‘activering’

Waarom een animatievideo?

Zonder communicatie zou het leven maar een saaie boel zijn. Het zou zelfs een onmogelijkheid worden. We sturen voortdurend boodschappen over en weer, sommige onbewust, maar voor het merendeel doelbewust. De goedkope animatievideo is zo’n doelbewuste methode om boodschappen, ideeën en bedoelingen over te brengen. Het is veel goedkoper dan ‘real life’ filmpjes. Met de huidige computertechnieken is een stuk gemakkelijker en sneller, terwijl wijzigingen eenvoudig kunnen aangebracht worden met vaak simpele handelingen (onze vakkundige animatoren weten precies hoe) aan de hand van voortdurende feedback van u, de klant.
Aan de hand van deze werkwijze is tevredenheid vrijwel een gegarandeerd gegeven.

Hoe gaat het maken van een animatievideo in zijn werk?

Zoals gezegd is animatie niets anders dan een vorm van ‘activering’ en dat begint met overleg over wat u precies wilt bereiken met de goedkope animatievideo die u bij ons wilt laten maken. Naast doelstelling hebben we het ook over vormgeving en budget. Hieruit ontstaat het concept voor uw goedkope animatievideo.
Vervolgens gaan we aan de slag de vormgeving in te vullen aan de hand van beelden en geluid. De beelden vormen de weg naar uw boodschap, terwijl de geluiden (stemmen en begeleidende muziek) uitleggen wat er gebeurt en wat precies de bedoeling is.
Via feedback nemen we elke stap in het proces met u door en we stoppen niet voordat we samen de animatievideo creëren die u voor ogen staat.

ALGEMEEN

INTERESSANT OM TE LEZEN

INFORMATIE

PER BRANCHE